Kinderfiets 24 inch

Gaat uw kind binnenkort naar de bovenbouw van de basisschool en heeft het een fiets nodig? Dan zal een kinderfiets die kleiner is dan 24 inch in de meeste gevallen niet meer volstaan. Uw kind wordt groter en dat is te merken – bepaalde kleding past niet meer en ook de kinderfiets met zijwieltjes is inmiddels al ruimschoots verleden tijd. Het is dan ook tijd om uw zoontje of dochtertje een fiets te geven waarmee hij of zij weer jaren vooruit kan.

Een kinderfiets van 24 inch is over het algemeen prima geschikt voor kinderen in de bovenbouw van de basisschool. Zo’n fiets komt bovendien ook nog eens goed van pas, want veel kinderen van deze leeftijd fietsen inmiddels zelf al naar school. Natuurlijk wilt u dat uw kind in dat geval beschikt over een kinderfiets van goede kwaliteit, zodat de kans op vervelende zaken als losse trappers, lekke banden en gevaarlijke situaties in het verkeer wordt geminimaliseerd.

Bekijk onze 24 inch fietsen

24 inch fiets: geschikt voor welke lengte en leeftijd ?

Voor de meeste kinderen geldt dat zij vanaf groep 6 zo’n beetje in aanmerking beginnen te komen voor een 24 inch kinderfiets. De kinderen hebben dan een leeftijd van 8 tot 10 jaar en hebben van zo’n fiets meerdere jaren plezier. Het gebruik is intensiever dan voorheen – stoepranden worden op niet al te zachtzinnige wijze getrotseerd en regelmatig wordt er door de kinderen op de trappers gestaan ondanks al uw waarschuwingen.

Het is dan ook verstandig om te investeren in een goede kinderfiets, die tegen een stootje kan en uit kwalitatief hoogwaardige onderdelen bestaat. Zulke fietsen vindt u in de online winkel van LeukeKinderfietsen.nl. Ook op het gebied van 24 inch fietsen hebben wij een breed assortiment dat voor ieder wat wils bevat. De kinderfietsen in deze maatvoering zijn optimaal geschikt voor kinderen met een lengte van circa 134 tot 140 centimeter en een bijbehorende kledingmaat van 134 tot 140.

Jongensfiets, meisjesfiets of omafiets van de hoogste kwaliteit

Bent u op zoek naar een mooie meisjesfiets voor uw dochtertje of een stoere jongensfiets voor uw zoontje? Wat voor kinderfiets u ook nodig heeft, bij LeukeKinderfietsen.nl slaagt u altijd in uw zoektocht. Nu uw dochtertje al wat groter begint te worden, zijn de Omafiets modellen van Volare op onze website bijvoorbeeld een uitstekende en veilige keuze.

Ook voor jongetjes zijn de keuzemogelijkheden ruim. Kies onder meer uit hoge Cruiser modellen of trendy aluminium City Blade jongensfietsen. De kinderlijke prints van de kleinere modellen zijn in deze fietsmaat vervangen voor stoere kleuren zoals rood, zwart en blauw. Daar kan uw zoontje zeker mee gezien worden op het schoolplein!

24 inch kinderfiets: tweedehands of nieuw kopen?

Naarmate de leeftijd van uw kind vordert, nemen ook de afmetingen toe van de fietsen die u ervoor koopt. En hoe groter een fiets, hoe hoger over het algemeen de prijs. Sommige ouders overwegen daarom een 24 inch kinderfiets tweedehands te kopen, bijvoorbeeld via een website zoals Marktplaats.

Zo hopen zij alsnog een leuke fiets voor hun kind te vinden en een leuk geldbedrag te besparen. Dit brengt echter de nodige risico’s met zich mee, want een tweedehands kinderfiets van 24 inch is over het algemeen veelvuldig gebruikt en is hierdoor flink minder veilig dan een nieuw exemplaar. Zelfs wanneer het met het blote oog niet waarneembaar is, kan zo’n fiets over verborgen defecten beschikken.

Neem contact met ons op

Kinderfiets 24 inch met versnelling: de beste aanbiedingen

Uit veiligheidsoverwegingen is het daarom raadzaam om altijd te kiezen voor een nieuwe fiets voor uw kind. Dat dit bovendien heel betaalbaar kan, blijkt uit de lage prijzen en spectaculaire aanbiedingen op de website van LeukeKinderfietsen.nl. Heeft u nog vragen? Mail ons dan op info@leukekinderfietsen.nl of bel ons via +31 249 888 55.