Kinderfiets 18 inch

Wanneer uw kind eenmaal de 5 is gepasseerd, wordt het vaak tijd voor een nieuwe fiets. Een kinderfiets van 18 inch is in dat geval de beste optie. Groot voordeel ten opzichte van kleinere fietsmaten is dat uw kind hier langere tijd plezier van heeft. Het is daarom de moeite waard om een kwalitatief hoogwaardig exemplaar te kiezen, waarmee uw zoontje of dochtertje meerdere jaren vooruit kan.

Dit is precies het type fiets dat u vindt op de website van LeukeKinderfietsen.nl. Wij verkopen namelijk alleen kinderfietsen van uitstekende kwaliteit, maar doen dat tegen een zachte prijs. Zo blijft een goede kinderfiets van 18 inch voor iedereen betaalbaar. Kijk op uw gemak rond in onze webwinkel om een indruk te krijgen van de beschikbare jongensfietsen en meisjesfietsen.

Bekijk onze 18 inch fietsen

18 inch fiets: welke leeftijd?

Een 18 inch kinderfiets is geschikt voor kinderen van uiteenlopende leeftijden. Over het algemeen geldt een leeftijd van 5 tot 8 jaar als een betrouwbaar gemiddelde voor deze fietsmaat, maar dit kan natuurlijk afwijken afhankelijk van de individuele groeicurve van uw kind. Vrij zeker is wel dat uw zoontje of dochtertje langer met een fiets van 18 inch zal doen, dan met een variant van 12, 14 of 16 inch. En dat is natuurlijk wel zo prettig.

Nog betrouwbaarder dan de leeftijd, zijn de lengte en kledingmaat van uw kind. Een kinderfiets van 18 inch is in vrijwel alle gevallen geschikt voor kinderen met een lengte van 122 tot 128 centimeter. Ook een kledingmaat van rond de 122 is een goede indicatie. Koop een kinderfiets in elk geval niet te vroeg; het is belangrijk dat uw kind goed met de voeten bij de grond kan als het op de fiets zit.

Kinderfiets 18 inch met of zonder zijwielen kopen?

In de leeftijdscategorie van 5 tot 8 jaar vormt fietsen voor de meeste kinderen geen enkel probleem meer. Een kinderfiets van 18 inch met zijwielen zult u dan ook niet vaak tegenkomen. Aan het uiterlijk van deze fietsen is goed te zien dat uw zoontje of dochtertje groter wordt; niet alleen zijn de kinderfietsen groter, maar ook het ontwerp is stoerder en de zijwieltjes ontbreken.

Het stoere karakter van de kinderfietsen in deze leeftijdscategorie komt goed tot uiting in het aanbod jongensfietsen en meisjesfietsen in de webshop van LeukeKinderfietsen.nl. Voor uw zoontje vindt u bijvoorbeeld veel Cruiser en Thombike modellen, terwijl u voor uw dochtertje de keuze heeft uit fietsen met een leuke bloemenprint en handige voor- en achterdrager.

Via Marktplaats tweedehands kopen: goed idee?

Overweegt u voor uw kind een kinderfiets via Marktplaats aan te schaffen? Als het een tweedehands exemplaar betreft is dit geen goed idee, want van een gebruikte fiets weet u nooit zeker in welke staat deze verkeert. Zeker bij een variant van 18 inch is de kans groot dat de fiets jarenlang intensief gebruikt is door een wat groter kind.

De kans op slijtage en loszittende onderdelen neemt hierdoor toe. Neem daarom geen risico’s met de veiligheid van uw kind en bekijk bij voorkeur alleen nieuwe fietsen afkomstig van een betrouwbare dealer. Hierdoor weet u wat u koopt en bent u gegarandeerd van een goede kwaliteit en splinternieuwe onderdelen.

Neem contact met ons op

Kinderfiets 18 inch aanbieding

Ook als u op zoek bent naar een kinderfiets van 18 inch die in de aanbieding is, bent u bij LeukeKinderfietsen.nl aan het juiste adres. In onze sale categorie vindt u de beste aanbiedingen en acties, zodat u tegen een lage prijs een prachtige fiets voor uw zoontje of dochtertje op de kop kunt tikken. Meer weten? Stel dan uw vraag via info@leukekinderfietsen.nl of bel direct naar +31 249 888 55.