Kinderfiets 14 inch

Kan uw zoontje of dochtertje al fietsen, maar is zijn of haar fiets te klein geworden? Dan is het tijd om een nieuw model aan te schaffen. Een kinderfiets van 14 inch is over het algemeen uitstekend geschikt als tweede fiets voor uw kind en helpt om de volgende stap te maken in de ontwikkeling en motorische vaardigheden.

Wij adviseren u om bij de keuze voor een kinderfiets van 14 inch niet over één nacht ijs te gaan. Uw kind komt op een leeftijd dat het de fiets intensiever gebruikt en het is daarom belangrijk dat zaken zoals de bouwkwaliteit en onderdelen in orde zijn. Wielen of trappers die na verloop van tijd losser gaan zitten, kunnen gevaarlijke situaties opleveren voor uw kind. Een goede kwaliteit gaat daarom boven alles om de veiligheid te waarborgen.

Bekijk onze fietsen

14 inch fiets: welke lengte?

Een kinderfiets van 14 inch is doorgaans gericht op kinderen van 98 tot 104 centimeter. Kinderen groeien echter zo snel, dat het soms lastig is om de actuele lengte in te schatten. Een andere goede maatstaf is de kledingmaat: kinderen met een kledingmaat van 98 – 104 zullen bijvoorbeeld perfect passen op een kinderfiets met 14 inch wieldiameter.

De bovenstaande criteria zijn optimaal om te bepalen voor welke maat fiets uw kind geschikt is. Veel ouders kijken naar de leeftijd, maar dit is een onnauwkeuriger criterium. Uw kind kan qua groei immers achter- of voorlopen op leeftijdsgenootjes, waardoor het baat heeft bij een kleinere of grotere fietsmaat. Over het algemeen geldt dat kinderfietsen van 14 inch geschikt zijn voor kinderen rond een leeftijdscategorie van 3 tot 5 jaar.

Kinderfiets 14 inch: Cruiser en andere modellen

Naar welke fietsmaat u ook op zoek bent: het aanbod in de webshop van LeukeKinderfietsen.nl is zeer gevarieerd. Wij bieden zowel jongensfietsen als meisjesfietsen in leuke, kleurige thema’s. Wilt u uw dochtertje aangenaam verrassen? Kies dan bijvoorbeeld voor de hippe Disney Minnie Bow-Tique meisjesfiets, die bij meisjes in deze leeftijdscategorie waanzinnig populair is.

Bent u voor uw zoontje nog op zoek naar een mooi model? Dan zult u hem zeker blij maken met een leuke Disney Cars fiets of een stoer Black Cruiser model van Yipeeh. Zo’n grote Cruiser, waarmee de stoere jongens in Amerika langs het strand fietsen, is de droom van menig jongetje. Uiteraard standaard geleverd met handige zijwieltjes om snel beter te leren fietsen.

Breed aanbod fietsen voor elke leeftijd

Een kinderfiets van 14 inch is het tussenmodel tussen fietsen van 12 en 16 inch. Dit is tegelijkertijd de levensfase waarin uw kind zeer snel groeit. Voordat u het weet schiet uw kind de hoogte in en is het alweer tijd voor een grotere fiets. Wij adviseren dan ook niet te kiezen voor een bijzonder duur model, want hier heeft uw kind langer plezier van als het ouder is.

Uiteraard is het wél van belang dat de kinderfiets van goede kwaliteit is en prettig fietst. Bij LeukeKinderfietsen.nl bent u verzekerd van een optimale prijs-kwaliteitsverhouding. Ons ruime assortiment kinderfietsen is speciaal geselecteerd op een uitstekende bouwkwaliteit, maar hoeft niet de hoofdprijs te kosten. Zo schaft u een product aan waar uw kind zeer blij mee is en houdt u nog ruimte over in uw portemonnee voor andere investeringen. Wel zo prettig!

Neem contact met ons op

Goedkope kinderfiets 14 inch kopen

In de webwinkel van LeukeKinderfietsen.nl vindt u regelmatig een aantrekkelijke aanbieding voor een kinderfiets van 14 inch. Hou onze website nauwlettend in de gaten om te profiteren van de laatste deals. Meer weten? Stuur een mailtje naar info@leukekinderfietsen.nl of bel naar +31 249 888 55.